Anunțuri
Cursuri în cadrul proiectelor „Dialog Intercultural în Moldova” şi „Uniţi prin diversitate pentru un dialog intercultural armonios în Moldova”
Cursuri în cadrul proiectelor „Dialog Intercultural în Moldova” şi „Uniţi prin diversitate pentru un dialog intercultural armonios în Moldova”
Centrul European „Pro-Europa" din Comrat şi Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), în parteneriat cu Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire din Moldova şi Fundaţia Educaţie pentru Democraţie din Polonia (în cadrul programului RITA), anunţă înscrierea participanţilor la cursului în limba rusă si în limba romană de instruire la distanţă în cadrul proiectelor „Dialog Intercultural în Moldova” şi „Uniţi prin diversitate pentru un dialog intercultural armonios în Moldova”.

Scopul cursului este sporirea gradului de informare şi cunoştinţe în domeniul dialogului intercultural în Republica Moldova.

Obiective specifice:
• Promovarea comunicării interculturale ca mijloc eficient de stabilire a relaţiilor paşnice, bazate pe respect mutual, între copii şi tineri reprezentanţi ai diferitor etnii.
• Promovarea interacţiunii şi a dialogului interetnic, intercultural ca valori esenţiale în punerea în practică a diversităţii, a comportamentului tolerant şi nediscriminatoriu în Republica Moldova.
• Formarea deprinderilor de a activa în reţea, de a acumula şi analiza informaţii din surse diversificate, creşterea gradului de conştientizare printr-un curs de învăţământ la distanţă pe platforma de cooperare internaţională e-learning.civicportal.org.
• Diseminarea de bune practici ale proiectului „Dialog Intercultural în Moldova”.

Programul cursului va acoperi aspecte din diferite tematici:

Introducere în Dialog Intercultural; Identitatea; Cultura; Stereotipuri şi Prejudecăşţi; Discriminarea şi Oprimarea; Comunicarea Non-Violentă şi Toleranţa; Dialog Intercultural; Recomandări pentru formatori în domeniul Dialogului Intercultural.

Cursul se va desfăşura începînd cu 1 octombrie - 30 noiembrie 2015.

Instruire este gratuită şi nu presupune prezenţă on-line la ore prestabilite. Participarea presupune conexiunea pe platformă de cîteva ori pe săptămînă, la ore comode participanţilor pentru parcurgerea materialelor didactice oferite şi recomandate, participarea la sondaje, teste individuale, implicarea în discuţii pe forum şi elaborarea unei lucrări individuale. La finisarea cursului participanţii care vor absolvi cu succes cursul vor primi certificate electronice.

Inscrierea la curs e-learning se face prin expedierea unui mesaj cu titlul „Dialog Intercultural în Moldova” pe adresa electronică edudemo.md@gmail.com.

Sunt invitaţi să participe liceenii, tinerii, educatorii, pedagogii, părinţii, formatorii, precum şi toţi cei interesaţi de acest domeniu şi care doresc să contribuie personal la sporirea gradului de toleranţă şi promovarea conceptului de dialog intercultural în Republica Moldova.

Cursului de e-learning este realizat în cadrul proiectelor “Uniţi prin diversitate pentru un dialog intercultural armonios în Moldova”, cu susţinerea financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015 şi „Dialog Intercultural în Moldova”, implementat cu suportul Fundaţiei Pestalozzi din Elveţia.

Cursul de e-learning este co-finanţat de programului „Region in Transition" – RITA Program of the Polish-American Freedom Foundation, implementat de Fundaţia Educaţie pentru Democraţie din Polonia. Răspunderea este exclusivă a autorilor şi nu conţine, sub nici o formă, poziţiile donatorilor.

Pentru informaţii suplimentare: Elena Mina, proeuropamd@gmail.com, Victor Koroli, vkoroli@gmail.com
Cursuri în cadrul proiectelor „Dialog Intercultural în Moldova” şi „Uniţi prin diversitate pentru un dialog intercultural armonios în Moldova”


Promo
Anunțuri
Atenție, concurs de eseuri! "Dezvoltarea europeană - sursă de creștere potențialului turistic al Găgăuziei?"
4-10-2018, 15:49
Atenție, concurs de desen! "Descoperiți Găgăuzia plină de culori pentru turiști!"
4-10-2018, 14:52
"Pro-Europa" anunță o tabără pentru tineret "Youth ProEurope Leaders"!!!
3-10-2018, 11:36
Concursuri
Acceptăm ofertele comerciale de marfuri de uz casnic pentru formarea pachetelor sociale.
1-12-2016, 10:59
Concurs de oferte comerciale pentru editarea și imprimarea unei publicații
16-11-2016, 10:54
Внимание, тендер по закупке ПК
20-10-2014, 16:32
Sondaj

Готовы ли вы стать волонтером нашей организации?

Вполне, если работа окажется интересной
Вряд ли, у меня мало свободного времени
А что такое волонтерство?Acest site web este realizat cu susținerea Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei, Sida sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Navigare pe site:

Cine suntem
Donatori
Activitățile noastre
Oferte pentru voluntari
Cum să devii voluntar
Anunțuri
Noutăți
Concursuri
Contacte